Ако България се оттегли от сделката за закупуването ЧЕЗ, процедурата продължава с Инерком

...
Ако България се оттегли от сделката за закупуването ЧЕЗ, процедурата продължава с Инерком
Коментари Харесай

"ЧЕЗ-Прага" направи важно изявление за сделката с ЧЕЗ

Ако България се отдръпна от договорката за закупуването ЧЕЗ, процедурата продължава с  " Инерком " на Гинка Върбакова. Това обявиха от " ЧЕЗ-Прага ". Те прецизираха, че каквото и да се случи, занапред ще се срещат със обстановката, само че договорът с " Инерком " остава в действие, осведоми Нова тв.

По-рано през днешния ден страната се отхвърли да взе участие в договорката за ЧЕЗ. Финансовият министър изненадващо разгласи, че било нецелесъобразно.
" Заявявам изрично,че българската страна няма желание по какъвто и да било метод да взе участие в придобиването - отчасти или напълно, в стартирането и неприключилата договорка при оформянето на собствеността на активите на ЧЕЗ ". Това сподели финансовият министър Владислав Горанов по време на съвещание на отрасловата комисия по проблема в Народното събрание.
Първоначално концепцията беше България да придобие надзорен пакет акции. За задачата от " ЧЕЗ- Прага " започнаха разбор дали законът разрешава сходна интервенция. В публична позиция до NOVA от чешкото сдружение оповестиха, че не са осведомени за отдръпването на България и не престават да ревизират опцията за държавно присъединяване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР